37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   SFS facilitează accesul la serviciile fiscale

SFS facilitează accesul la serviciile fiscale

12.01.20161.240 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat își propune să ofere contribuabililor servicii de calitate, care să reducă costurile gestionării afacerii și să simplifice interacțiunea societății civile cu autoritatea fiscală națională. În acest scop, pe site-ul oficial al SFS -www.fisc.md - a fost plasată rubrica "SERVICII FISCALE", la care persoanele fizice și juridice pot vizualiza lista tuturor serviciilor fiscale oferite de Serviciul Fiscal de Stat.

http://www.fisc.md/

Astfel, la accesarea oricărui serviciu din listă, vizitatorul obține informația detaliată despre respectivul serviciu, iar în cazul serviciilor electronice și link-ul de acces a acestora.

http://www.fisc.md/taxservices.aspx

Serviciul Fiscal de Stat are responsabilitatea de a crea şi de a menţine o administrare fiscală eficientă, care să fie în serviciul contribuabililor şi să le asigure comoditatea în relaţia lor cu SFS. În acest sens, tehnologiile informaţionale constituie un factor necesar şi obligatoriu pentru atingerea obiectivelor stabilite şi pentru implementarea calitativă a reformelor în sistemul fiscal naţional.

Este de menționat, de asemenea, că multe mecanisme legate de servicii fiscale au fost elaborate și implementate urmare a unui transfer eficient de practici și experiențe, prin intermediul grupului „Deservirea contribuabililor" din cadrul Acordului de cooperare cu Agenţia Fiscală Suedeză pentru anii 2013-2016, finanţat de către Agenţia Suedeză Internaţională pentru Dezvoltare şi Cooperare SIDA.

Notă: Un sondaj realizat în Moldova de experţii Agenţiei Fiscale Suedeze arată că Serviciul Fiscal de Stat (SFS) al Republicii Moldova a înregistrat progrese semnificative în ultimii ani, iar contribuabilii sunt, în general, mulţumiţi de performanţa autorităţii fiscale (8 din 10 puncte). Studiul a scos în evidenţă şi faptul că noile servicii electronice ocupă primul loc în lista îmbunătăţirilor recunoscute.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...