37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   SFS a explicat cauzele controalelor efectuate contrar moratoriului

SFS a explicat cauzele controalelor efectuate contrar moratoriului

29.07.20161.343 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a explicat cauzele amenajării punctelor fiscale mobile la unele întreprinderi în pofida faptului că Guvernul a introdus moratoriu la controalele de stat.

Potrivit unui mesaj al SFS, Inspectoratul a explicat că verificările au loc doar în regim extraordinar şi ţin de depistarea riscurilor sporite de încălcare a legislaţiei fiscale la unele întreprinderi, inclusiv la întreprinderea agricolă „Basarabia" (Anenii Noi).

SFS a elaborat lista riscurilor pentru întreprinderile agricole, care sînt un element important al economiei naţionale, după care a analizat un şir de întreprinderi în vederea existenţei riscurilor, bazîndu-se pe informaţia disponibilă.

Riscurile includ: declararea salariilor mai mici decît nivelul pe economie şi în ramură; notificarea despre pierderile întreprinderii în decurs de cîteva perioade fiscale; declararea insuficienţei de muncitori pentru prelucrarea terenurilor deţinute; decalajul mare dintre recolta reală şi recolta prognozată în raionul examinat.

Preliminar, Serviciul a adresat o solicitare Ministerului Economiei, în care a prezentat lista întreprinderilor cu risc sporit, după care Ministerul a introdus control fiscal la unele companii.

În mesaj se subliniază că, "pentru o activitate confortabilă a întreprinderilor la care au fost amenajate puncte fiscale mobile, inspectorul fiscal este disponibil conform programului de lucru al întreprinderii şi în zile de odihnă".

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...