37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal și AITA își extind colaborarea în domeniul facilitării transportului internațional de mărfuri

Serviciul Vamal și AITA își extind colaborarea în domeniul facilitării transportului internațional de mărfuri

31.10.2017856 views Serviciul Vamal al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Transportatorii internaționali de mărfuri vor beneficia de o serie de facilități care presupun majorarea garanției financiare a Carnetului TIR de la 60 mii EURO până la 100 mii, precum și posibilitatea depunerii, în perspectivă, a declarațiilor prealabile electronice TIR-EPD.

Amendamentele se conțin în noul Memorandum de Înțelegere, semnat de către Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și Președintele Agenției Internaționale a Transportatorilor Auto (AITA), Mihail Usatîi.

Tot în baza aceluiași document, părțile se angajează să-și intensifice colaborarea în vederea identificării unor noi oportunități de facilitare a transportului internațional de mărfuri și de asigurare a lanțului logistic în cadrul acestor operațiuni.

Conlucrarea dintre părțile semnatare se va extinde și asupra domeniului de pregătire profesională și certificare a angajaților companiilor de transport internațional de mărfuri, conform programelor de formare, acreditate de către Academia Uniunii Internaționale a Transportatorilor Auto.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...