37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal aplică practicile comunitare în domeniul controlului ulterior

Serviciul Vamal aplică practicile comunitare în domeniul controlului ulterior

14.09.2016695 views Serviciul Vamal al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Activitatea de control ulterior al tranzacțiilor economice externe urmează a fi optimizată prin ajustarea la standardele internaționale privind analiza de risc. Mai multe indicații în acest sens au fost astăzi lansate de către Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, în cadrul unei ședințe cu efectivul entității specializate în domeniul respectiv.

Odată  cu instituirea moratoriului asupra controlului de stat la data de 2 februarie a.c., care a presupus și sistarea controlului ulterior prin auditul post-vămuire, activitatea subdiviziunii s-a axat, preponderent, pe analiza indicatorilor de risc. Astfel, în această perioadă, au fost identificați 137 de agenți economici care urmează a fi propuși spre control în perioada post-moratoriu.

În acest context, Directorul General al Vămii a solicitat elaborarea Planurilor de control ale subdiviziunilor de profil pentru perioada celui de-al patrulea trimestru, îndeosebi în contextul încetării moratoriului asupra controlului de stat la data de 30 septembrie a.c.

Totodată, în vederea eficientizării activității subdiviziunii respective, șeful Vămii a dispus accelerarea definitivării programului informațional care va automatiza procesul de analiză de risc la identificarea și selectarea agenților economici supuși controlului ulterior.

"Controlul ulterior reprezintă unul dintre cele mai importante instrumente de asigurare a colectării integrale a drepturilor de import la bugetul de stat, fapt pentru care este esențial să venim cu soluții viabile de optimizare a acestui proces, inclusiv prin sporirea capacităților profesionale ale specialiștilor din domeniu.", a menționat în încheierea ședinței Vitalie Vrabie.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...