37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

03.04.2018593 views Serviciul Vamal al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 26 martie - 01 aprilie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 413,2 milioane lei, fiind perfectate per total 10 937 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 210 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 55 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 156 899 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 89 692 de traversări. Cele mai mari valori de trafic sunt consemnate, în continuare, la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 17 372 și respectiv, 12 739 traversări.

Astfel, în vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...