37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

06.03.2018798 views Serviciul Vamal al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 26 februarie - 04 martie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 365,3 milioane lei, fiind perfectate per total 8 888 de declarații vamale.

Pentru primele două luni ale acestui an, volumul veniturilor administrate de către Serviciul Vamal se cifrează la 2 mlrd 686 mln lei, fiind atestată o creștere cu 64,7 milioane lei (+2,5%) mai mult față de același interval al anului precedent.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 66 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 53 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 133 046 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 50 414 de traversări. În continuare, cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 10 137 și respectiv 9 884 traversări.

În continuare, din cauza podurilor de gheață formate peste râul Nistru, rămâne sistată activitatea posturilor vamale de tip debarcader "Cosăuți" și "Soroca". În acest context, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru postul vamal "Otaci", dislocat în imediata vecinătate.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...