37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

27.02.2018725 views Serviciul Vamal al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 19 - 25 februarie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 412 milioane lei, fiind perfectate per total 10 113 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 87 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 65 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 251 513 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 91 858 de traversări. În continuare, cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 14 850 și respectiv 13 619 traversări.

Totodată, din cauza podurilor de gheață formate peste râul Nistru, sunt consemnate limitări de circulație prin postul vamal de tip debarcader "Soroca". În acest context, Serviciul Vamal recomandă persoanelor care intenționează să traverseze frontiera prin acest post vamal, să opteze pentru alte posturi aflate în proximitate. Este vorba despre posturile vamale "Cosăuți" (debarcader) sau "Otaci" (rutier).

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...