37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

16.01.2018787 views Serviciul Vamal al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 08 - 14 ianuarie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit cca 226 mln lei, fiind perfectate per total 6 802 de declarații vamale. 

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 47 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 12 procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 28 422 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 84 826 de traversări. În continuare, cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 18 711 și respectiv 13 408 traversări.

În acest context, în vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...