37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

21.12.2017552 views Serviciul Vamal al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 11 - 17 decembrie 2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 473,3 mln lei, fiind perfectate per total 11 553 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 89 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 47 de cazuri contravenționale şi aplicate amenzi în sumă de 114 841 lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 86 924 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 15 904 și respectiv 14 641 traversări.

În acest context, în vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...