37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

05.12.2017737 views Serviciul Vamal al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 27 noiembrie - 03 decembrie 2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 398.4 mln lei, fiind perfectate per total 11 082 de declarații vamale. Referitor la suma colectărilor pentru luna noiembrie curent, aceasta constituie 1 mlrd 862 mln lei, fiind astfel înregistrată o majorare cu 265,6 mln lei, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Este de menționat că, pentru primele 11 luni ale acestui an, volumul colectărilor la bugetul de stat se cifrează la 18 mlrd 438 mln lei, fiind consemnată o creștere cu 2 mlrd 737 mln lei (+cca 17 %) mai mult față de același interval al anului 2016.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 73 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 58 de cazuri contravenționale şi aplicate amenzi în sumă de 305 360 lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 83 658 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 16 177 și respectiv 14 042 traversări.

În acest context, în vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...