37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

14.11.2017795 views Serviciul Vamal al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 06 - 12 noiembrie 2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 418,3 mln lei, fiind perfectate per total 10 696 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 53 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 24 de cazuri contravenționale şi aplicate amenzi în sumă de 55 554 lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 87 833 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 16 187 și respectiv 15 109 traversări.

În acest context, în vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...