37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

07.11.2017628 views
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 30 octombrie - 05 noiembrie 2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 415,7 mln lei, fiind perfectate per total 11 070 de declarații vamale. Referitor la suma colectărilor pentru luna octombrie curent, aceasta constituie 1 mlrd 775 mln lei, fiind astfel înregistrată o majorare cu 156,4 mln lei, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Este de menționat că, pentru primele zece luni ale acestui an, volumul colectărilor la bugetul de stat se cifrează la 16 mlrd 575 mln lei, fiind consemnată o creștere cu 2 mlrd 472 mln lei (+cca 18%) mai mult față de același interval al anului 2016.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 57 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 32 de cazuri contravenționale şi aplicate amenzi în sumă de 267 278 lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 91 237 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 17 882 și respectiv 14 488 traversări.

În acest context, în vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...