37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

17.10.2017737 views Serviciul Vamal al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 09 - 15 octombrie 2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 382,2 mln lei, fiind perfectate per total 10 831 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 67 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 53 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 168 954 lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 90 822 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 16 899 și respectiv 14 260 traversări.

În acest context, în vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.

De asemenea, Serviciul Vamal amintește despre aplicarea, începând din data de 01 octombrie a.c., a perfectării electronice a declarațiilor vamale de tranzit T1 pentru toate posturile vamale.

Eliminarea documentelor pe suport de hârtie va reduce semnificativ durata de vămuire și staționare în punctele de trecere a frontierei, precum și va diminua cheltuielile suportate de către agenții economici pentru achitarea serviciilor de brokeraj.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...