37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

03.10.2017905 views Serviciul Vamal al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 25 septembrie - 01 octombrie 2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 458,4 mln lei, fiind perfectate per total 11 904 de declarații vamale. Referitor la suma colectărilor pentru luna septembrie curent, aceasta constituie 1 mlrd 942 mln lei, fiind astfel înregistrată o majorare cu 283,1 mln lei.

Este de menționat că, pentru primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, creșterea volumului încasărilor generate de către Serviciul Vamal se cifrează la 2 mlrd 315 mln lei (+cca 19%), fiind colectate în total 14 mlrd 801 mln lei.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 58 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 71 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 225 753 lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 89 930 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 17 982 și respectiv 14 145 traversări.

În acest context, în vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.

De asemenea, Serviciul Vamal amintește despre aplicarea, începând din data de 01 octombrie a.c., a perfectării electronice a declarațiilor vamale de tranzit T1 pentru toate posturile vamale.

Eliminarea documentelor pe suport de hârtie va reduce semnificativ durata de vămuire și staționare în punctele de trecere a frontierei, precum și va diminua cheltuielile suportate de către agenții economici pentru achitarea serviciilor de brokeraj.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...