37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

19.09.2017860 views Serviciul Vamal al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 11 - 17 septembrie 2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 480 mln lei, fiind perfectate per total 11 042 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 62 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 67 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 267 839 lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 92 975 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 17 547 și respectiv 14 224 traversări.

În acest context, în vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.

Totodată, Serviciul Vamal amintește despre instituirea, din data de 31 iulie a.c., a unor restricții de circulație prin postul vamal "Palanca" pentru mijloacele de transport cu capacitatea de peste 3,5 tone, precum și pentru cele de pasageri cu capacitatea ce depășește 22 de locuri. Limitările sunt determinate de desfășurarea lucrărilor de reconstrucție a postului vamal respectiv. Astfel, în perioada derulării lucrărilor, unitățile de transport din categoriile specificate vor fi redirecționate spre postul vamal "Tudora".

Menționăm că, postul vamal Palanca va rămâne funcțional pentru autoturismele cu capacitatea de încărcare ce nu depășește 3,5 tone, precum și pentru microbuzele cu până la 22 de locuri, în acest sens fiind amenajat un post vamal temporar.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...