37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

16.05.2017778 views Serviciul Vamal al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 08 - 14 mai  2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 287,8 mln lei, fiind perfectate per total 7 367 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 41 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 23 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 52 350 lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 78 753 traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 16 105 și respectiv 12 947 traversări.

Serviciul Vamal amintește că, începând cu data de 20 februarie a.c., verificarea confirmărilor care atestă achitarea vinietei va fi efectuată de către Serviciul Vamal doar la ieșirea din țară, în timp ce pe teritoriul țării, această competență le revine organelor Poliției și Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal.

Totodată, Serviciul Vamal informează că, începând cu 15 mai, este reluat traficul prin punctul de trecere Palanca-Maiaki, după ce autoritățile ucrainene au finalizat lucrările de amenajare a unui drum ocolitor care face legătura dintre posturile vamale Palanca (Republica Moldova) și Maiaki (Ucraina).

De asemenea, în vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.

Pentru a obţine consultaţii sau a ne sesiza referitor la eventuale nereguli, vă rugăm să contactaţi Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal (Call Center) la numărul de telefon + (373 22) 574-111.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...