37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal a suplinit bugetul de stat cu peste 330 milioane de lei

Serviciul Vamal a suplinit bugetul de stat cu peste 330 milioane de lei

19.04.2018625 views Serviciul Vamal al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 09 - 15 aprilie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 330,3 milioane lei, fiind perfectate per total 8 160 declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 87 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 27 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 78 747 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 96 985 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate în ziua de sâmbătă, 14 aprilie, iar cele mai solicitate posturi au fost Leușeni și Sculeni, cu 2980 și respectiv, 2158 traversări ale unităților de transport.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. Pe parcursul săptămânii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 279 de solicitări de informații legate de vamă.

De asemenea, șoferii își pot planifica ruta optimă prin accesarea rubricii "Trafic Online", unde pot vedea în timp real traficul din cele mai tranzitate posturi. Aplicația este disponibilă pe pagina web a Serviciului Vamal, unde  poate fi găsită și Harta interactivă a punctelor de trecere.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...