37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Fiscal este acuzat, din nou, că ar bloca activitatea unor agenţi economici

Serviciul Fiscal este acuzat, din nou, că ar bloca activitatea unor agenţi economici

03.12.20121.486 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal este acuzat, din nou, că ar bloca activitatea unor agenţi economici

 

Serviciul Fiscal este acuzat, din nou, că ar pune piedici în activitatea unor agenţi economici. Mai mulţi patroni de firmă din Bălţi spun că, din cauza sancţiunilor nejustificate din partea Fiscului, riscă să-şi piardă afacerile. De cealaltă parte, responsabilii Inspectoratului Fiscal neagă acuzaţiile.

La începutul acestui an, directorul unei firme care exportă cereale, Ghenadie Ursachi, a atacat în judecată o decizie a Fiscului de a-i extrage din cont aproximativ trei milioane de lei pentru că nu ar fi plătit la timp impozitele. Instanţa i-a dat câştig de cauză. Omul de afaceri a depus o plângere şi la Centrul Anticorupţie, iar ulterior un angajat al Fiscului a fost prins în flagrant luând mită. Ghenadie Ursachi acuză acum Fiscul de răzbunare.

"Pentru a lua o factură fiscală pentru afacere eu aştept două sau trei zile. Totodată au fost blocate şi conturile, mi-au oprit toată activitatea", a menţionat Ursachi.

Şi alţi agenţi economici spun că Inspectoratul Fiscal din Bălţi le-ar fi blocat activitatea.

"Venitul a scăzut în medie cu 30-40 la sută. Am acumulat datorii faţă de parteneri, acum nici măcar chiria pentru oficiu nu pot să o achit la timp. Din această cauză pierd clienţii", a precizat agentul economic din Bălţi, Eduard Bogonos.

De cealaltă parte, reprezentanţii Inspectoratului Fiscal din Bălţi neagă acuzaţile.

"Este o părere unilaterală privitor la persecuţia din partea FISC-ului. Ca atare este codul fiscal după care se acţionează şi se lucrează cu agenţii economici. Scopul premordial este de a evita cazurile de procurare şi livrare a bunurilor către agenţii economici 'delicvenţi-fantomi' ca prin urmare să nu apară obligaţiuni fiscale neachitate la buget", a conchis şeful adjunct al Inspectoratului Fiscal din Bălţi. Tatiana Neghina.

Anterior, compania germană Draexlmaier a anunţat că renunţă la o investiţie de 15 milioane de euro în ţara noastră, din cauza unui conflict cu Serviciul Fiscal.

 

Comentarii

 1. AAA spune:

  VREAU SA SPUN CA ACEASTA SE INTIMPLA NU NUMAI LA BALTI, DAR PESTE TOT, CONTROALELE TREC FOARTE GREU, SE ANINA DE TOATE CHITIBUSURILE, ATITUDINEA ESTE DE GEN – TU ESTI CRIMINAL!!! NU STIU CIT O SA REZISTAM LA O ASA ATIRNARE

 2. alina spune:

  Hai sa schimbam ceva unul nu face nimic .toti sa inaintam propuneri la parlament sai inundam cu scrisori si poate asa se va schumba ceva

 3. Pentru spune:

  Alina ha, daca nu sinteti Draexlmaier, scrisorile noastre o sa ramina fara mare efecte, o sa va raspunda ceva, de genul ca conform art. xxx din codul fiscal este asa si asa. si gata. Cite scrisori de genul dat am citit. Dar de incercat trebuie, ca daca sedem si nu facem nimic, totul o sa continuie asa cum este

 4. Rodica spune:

  Si in compania noastra fiscul sta deja a 4-a luna, am obosit deja, astept o factura fiscala 2-3 zile, din cauza lor clientii refuza sa cumpere marfa!!! Chiar pun piedici, ne incurca sa lucram.

 5. Alin spune:

  Foarte corect spus, toate acestea se intimpla nu numai la Balti
  dar si in toate raionele .Nu le dai mita pot sa vie si de 2,3 ori pe zi.ca sa schimbam ceva trebuie numaidecat sa ne unim cu totii
  si sa dam propuneri

 6. zzz spune:

  Buna, si noi avem post fiscal, ceia ce se face este un absurd. Trebuie sa te rogi ca sa-ti daie factura fiscala a ta ca sa poti sa o eliberezi!!!!!!! Cind sa vazut asa ceva? Unde ne ducem oameni buni? Si un comportament al inspectorilor foarte urit. Fiscul opriti-va, ceia ce faceti e o directie gresita. Noi intelegem ca trebuie bani la buget, sint eschivari de la impozite, dar nu ingreunati activitatea companiei. Voi invers trebuie sa ajutati companiile, sa veniti la ele sa intrebati care sint problemele din domeniu fiscal, propuneti cum sa le rezovam, consultati-ne, dar nu veniti si blocati activitatea companiei si ne speriati cu amenzi mai mari de cit profiturile noastre de citi va ani.
  Nu degeaba toti fug din tara, inclusiv si investitori.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...