37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Fiscal de Stat va implementa un serviciu electronic nou – „Comandarea on-line a formularelor tipizate”

Serviciul Fiscal de Stat va implementa un serviciu electronic nou – „Comandarea on-line a formularelor tipizate”

14.06.2013981 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat va implementa un serviciu electronic nou – „Comandarea on-line a formularelor tipizate”

Conform Hotărîrii Guvernului nr.1008 din 28.12.2012, publicată în „Monitorul Oficial” nr. 1-5/16 din 04.01.2013, Inspectoratul Fiscal Principal de Stat (IFPS) a preluat de la Biroul Naţional de Statistică (BNS) procesul de evidenţă şi distribuire a formularelor tipizate de documente primare cu regim special, care se referă la:

actul de achiziţie a mărfurilor;

actul de achiziţie a serviciilor de locaţiune şi a cheltuielilor aferente;

bonul de plată;

chitanţa de recepţie a plăţilor nefiscale 1-SF;

chitanţa de recepţie a plăţilor fiscale 2-SF;

factura de expediţie şi anexa la factura de expediţie;

foaia de parcurs.

 În scopul simplificării procedurii de comandă şi eliberare a formularelor tipizate, inclusiv a facturilor fiscale, Serviciul Fiscal de Stat va implementa un nou sistem electronic denumit „Comandarea on-line a formularelor tipizate”, disponibil doar pe portalul serviciilor electronice fiscale – servicii.fisc.md. Noua soluţie va fi prestată de Î.S.”Fiscservinform” – administratorul tehnico-tehnologic al sistemului informaţional al Serviciului Fiscal de Stat care va permite contribuabililor, în regim on-line, completarea, semnarea, expedierea comenzii, primirea recipisei, comentariul privind decizia luată de SFS şi factura de achitare a formularelor.

„Comandarea on-line a formularelor tipizate” va fi disponibil doar persoanelor juridice care utilizează formulare tipizate cu regim special în activitatea ce o desfăşoară şi care dispun de semnătura electronică de autentificare emisă de Centrul de Certificare a Î.S.”Fiscservinform” sau cu semnăturile emise de oricare altă instituţie abilitată. Pentru agenţii economici plătitori de T.V.A. sistemul va fi disponibil GRATUIT, fiindu-le oferit acces automat, întrucît sunt deja posesorii semnăturii electronice de autentificare eliberate de Î.S.”Fiscservinform” în momentul conectării la serviciul „Declaraţie electronică”.

 Persoanele juridice neplătitoare de T.V.A. vor putea utiliza GRATUIT serviciul „Comandarea on-line a formularelor tipizate” doar în cazul încheierii cu Î.S.”Fiscservinform” a acordului de conectare la serviciile electronice fiscale, ceea ce prevede şi conectarea la serviciul „Declaraţie electronică” (pentru subiecţii neplătitori de T.V.A. conectarea la serviciul „Declaraţie electronică” este contra plată, în baza următoarelor tarife). În contextul dat, achitînd pentru utilizarea „Declaraţiei electronice” această categorie de contribuabili va avea oportunitatea de a utiliza nu doar serviciile „Comandarea on-line a formularelor tipizate”, ci şi alte servicii electronice fiscale, disponibile pe portalul servicii.fisc.md.

Pentru deţinătorii semnăturii electronice utilizarea sistemului „Comandarea on-line a formularelor tipizate”, se va efectua o dată cu autentificarea pe portalul servicii.fisc.md (modulul „Autentificare”). După completarea spaţiilor libere existente în cererea de comandă privind eliberarea formularelor tipizate, agentul economic va salva şi semna cererea cu semnătura electronică pe care o deţine.

 Implementarea sistemului nominalizat va oferi contribuabililor o serie de avantaje, printre care menţionăm: simplitate, rapiditate, comoditate, accesibilitate, etc.   

 Pentru informaţii suplimentare privind modalitatea de conectare la serviciile electronice fiscale, contactaţi Centrul de Asistenţă şi Contact a Î.S.”Fiscservinform”la numărul de telefon (022) 822-222.

Comentarii

  1. Adrian spune:

    Ar trebui si pentru facturi fiscale de facut asa ceva

  2. ghenadie negara spune:

    AR TREBUI SI IMPOZITE DE PLATIT

  3. alina spune:

    hai hai hai – parca ne miscam intracolo!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...