37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Fiscal de Stat lansează un nou serviciu electronic „Contul curent al contribuabilului”

Serviciul Fiscal de Stat lansează un nou serviciu electronic „Contul curent al contribuabilului”

01.04.2014980 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat lansează un nou serviciu electronic „Contul curent al contribuabilului”

Serviciul Fiscal de Stat al Republicii Moldova a lansat astăzi un nou serviciu – „Contul curent al contribuabilului” -, serviciul care a fost dezvoltat cu asistenţa Guvernului SUA şi care le permite contribuabililor să acceseze on-line informaţiile despre obligaţiile lor fiscale.

Prin intermediul Contului curent contribuabilii au posibilitatea să vizualizeze online informaţia, care până acum era accesibilă doar inspectorilor fiscali, fără a mai fi necesară deplasarea  la oficiile fiscale teritoriale.  Folosind un calculator conectat la internet, direct de acasă sau de la serviciu, la orice oră, contribuabilii îşi pot verifica situaţia curentă a tuturor restanţelor sau sume plătite în plus la Bugetul Public Naţional.

Agenţii economici au posibilitatea să genereze diferite rapoarte în cadrul Contului curent ce le vor permite să afle situaţia aferentă clasificaţiilor bugetare, cu solduri, tranzacţii, resturi istorice şi penalităţi. Un avantaj major este că obligaţiile fiscale pot fi vizualizate pe o singură, pe mai multe, sau pe toate clasificaţiile bugetare şi pe întreaga companie, doar pe una dintre subdiviziuni sau pe o unitate teritorială în care sunt mai multe subdiviziuni. De asemenea, Contul curent al contribuabilului permite compararea datelor din bilanţurile contabile ale companiilor cu cele declarate la Serviciul Fiscal de Stat.

“Contul curent vine în ajutor atât contribuabililor, cât şi Serviciului Fiscal de Stat şi anume măreşte gradul de conformare benevolă, oferă flexibilitatea verificării conturilor online, fără deplasarea la oficiile inspectoratelor fiscale, asigură prestarea de servicii calitative, transparente şi eficiente, pentru comoditatea interacţiunii dintre organul fiscal şi contribuabili, în ceea ce priveşte evidenţa obligaţiilor fiscale”, a declarat Ion Prisăcaru, Şeful Serviciului Fiscal de Stat.

Serviciul „Contul curent al contribuabilului” este disponibil gratuit pe pagina web servicii.fisc.md pentru deţinătorii semnăturii electronice de autentificare sau după semnarea acordului de conectare la serviciile electronice fiscale la unul din oficiile Î.S. „Fiscservinform” din Chişinău, Bălţi sau Comrat.

Serviciul Fiscal de Stat va semna cu alte instituţii de stat acorduri de oferire a accesului la unele date din Contul Curent. Atunci când această funcţionalitate va fi finalizată, agenţii economici nu vor mai fi nevoiţi să justifice lipsa sau existenţa restanţelor la Bugetul Public Naţional, deoarece autorităţile publice vor avea acces on-line la această informaţie.

Alte îmbunătăţiri pe care le va avea sistemul pe parcurs depind de utilizatorii serviciului. În cazul în care contribuabilii vor depista neclarităţi, erori de date sau dificultăţi în accesarea serviciului, aceştia sunt încurajaţi să ofere feed-back oficiilor teritoriale din raza de deservire pentru a putea integra propunerile sau sesizările şi a perfecţiona serviciul electronic. Mai multe informaţii despre utilizarea rapoartelor din Contul Curent pot fi găsite pe servicii.fisc.md, prin vizualizarea seminarului şi a tutorialelor video şi la Centrul de Apel al Serviciului Fiscal de Stat, telefonând gratuit la 080001525.

Proiectul a fost lansat cu suportul poporului american prin Programul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională „Comerţ, Investiţii şi Reglementarea Activităţii de Întreprinzător” (BRITE) şi a administratorului tehnico-tehnologic al sistemului informaţional al Serviciului Fiscal de Stat - Î.S. „Fiscservinform”.

false false false RU X-NONE X-NONE

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Deja am probat, insa unele taxe inca nu apar TL13, TVA, restul iese banut in banut 🙂

  2. olga spune:

    super,deja am accesat e foarte bine

  3. Maria spune:

    Sint foarte multumita..E un serviciu extrem de eficient mai ales ca des vizitam fiscul pentru asemenea intrebari 🙂

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...