37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Fiscal de Stat continuă acțiunile de conformare în zonele de agrement – primele rezultate

Serviciul Fiscal de Stat continuă acțiunile de conformare în zonele de agrement – primele rezultate

21.06.2017974 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat continuă acțiunile de monitorizare și control a zonelor de agrement de pe întreg teritoriul țării. Acestea vor dura pe parcursul întregului sezon estival și au drept scop asigurarea unei administrări eficiente a contribuabililor, stabilirii și preîntâmpinării cazurilor de încălcare a prevederilor legislației în vigoare și conformarea agenților economici ce prestează diverse servicii de agrement.

Astfel, în perioada 5-18 iunie curent, a primelor săptămânii de desfășurare a acțiunilor de specialitate, inspectorii fiscali au verificat 40 de agenți economici, dintre care în 27 de cazuri s-au constatat următoarele încălcări ale legislației:

- neprezentarea la prima cerere a persoanelor cu funcții de răspundere a organelor cu atribuții de administrare fiscală a documentelor de evidență (art.8, alin.(2) Cod fiscal);

- neutilizarea mașini de casă și control la efectuarea decontărilor bănești în numerar cu consumatorii (art.8, al 2, Cod fiscal).

Potrivit prevederilor art. 253 alin. (1), 254, alin. (2) și alin. (4) din Codul fiscal, față de agenții economici care nu respectă legislația în vigoare, de către SFS vor fi aplicate sancțiuni în sumă de 114 000 lei. Totodată, ca rezultat al verificărilor efectuate, au fost întocmite 22 de procese-verbale. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate în sumă de 29 400 lei.

Concomitent, pe întreg teritoriul, țării au fost instalate posturi fiscale la 18 agenți economici.

Reiterăm că, în temeiul informației disponibile, SFS a identificat riscurile de neconformare prezente în activitatea agenților economici, prestatori ai serviciilor de agrement cum ar fi: zone de recreere, centrele de distracții, aqua - park-uri și altele (vezi aici).

Pe parcursul lunilor iunie-august curent, în vederea diminuării riscurilor de încălcare a prevederilor legislației, activitatea agenților economici prestatori ai serviciilor de agrement, va fi monitorizată prin prisma controalelor fiscale inopinate și instituirea posturilor fiscale.

În acest context, SFS adresează o recomandare pentru agenții economici care prestează servicii în locurile de agrement să se conformeze și să-și presteze serviciile legal.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...