37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Fiscal de Stat asigură venituri record la buget

Serviciul Fiscal de Stat asigură venituri record la buget

02.07.2014659 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat asigură venituri record la buget

Serviciul Fiscal de Stat este una dintre instituţiile de bază care asigură stabilitatea financiară a statului şi reprezintă garantul securităţii şi dezvoltării economice a Republicii Moldova. Serviciul Fiscal de Stat asigură punerea în aplicare a politicilor economice şi sociale şi, prin aceasta, facilitează executarea drepturilor constituţionale ale cetăţenilor la educaţie, sănătate, pensii şi salarii.

Conform datelor operative, la situaţia din 30 iunie 2014 de către Serviciul Fiscal de Stat au fost încasate venituri la bugetul de stat în sumă de 4009,2 mil.lei, ceea ce reprezintă 104,6% faţă de prognozele pentru perioada respectivă. Concomitent, pentru luna iunie a anului curent au fost înregistrate încasări la bugetul de stat în sumă de 966,4 mil. lei, ceea ce reprezintă 105,5% faţă de veniturile estimate pentru luna respectivă.

Este de menţionat faptul că încasările la bugetul de stat pentru primul semestru al anului curent au depăşit cu 964,5 mil. lei sau cu 31,7% nivelul de încasări al perioadei similare al anului precedent. Totodată, încasările lunii curente au depăşit cu 249,4 mil. lei sau cu 34,8% nivelul încasărilor faţă de aceiaşi perioadă a anului precedent. Situaţia constatată se datorează atît modificărilor parvenite în legislaţie privind modul de administrare a impozitului pe venit, cît şi eforturilor depuse de organele fiscale în acumularea veniturilor şi diminuarea restanţelor.

Profesionalismul şi unitatea de care a dat dovadă întregul colectiv s-a soldat cu rezultate notabile în administrarea fiscală, reducerea cazurilor de fraudare a bugetului şi educarea contribuabililor. Totodată, implementarea unei serii de proiecte performante din domeniul tehnologic - informaţional au făcut raportarea electronică accesibilă şi comodă atît pentru persoanele fizice, cît şi pentru cele juridice. De rînd cu acestea, s-au întreprins multe şi în sensul consolidării ideologiei de parteneriat, înţelegerii şi încrederii reciproce în relaţiile dintre Serviciului Fiscal de Stat şi contribuabili. Serviciul Fiscal de Stat mulţumeşte tuturor contribuabililor oneşti pentru susţinere şi acceptarea principiilor conformării fiscale voluntare. La celebrarea a 24 de ani de activitate, SFS vine cu sloganul „Funcţionarul fiscal - în serviciul contribuabilului!” şi, graţie succeselor înregistrate, le mulţumeşte tuturor contribuabililor oneşti, pentru activitatea ce o desfăşoară şi pentru aportul adus la complet

Comentarii

  1. pokemon2 spune:

    veniturile la buget au crescut impreuna cu datoria de stat, pentru mine asta inseamna ca se baga bani ca intr-o groapa fara fund (unde mai adaugi ca investitiile inregistreaza un minim istoric, adica da impresia de zero credite in privat si mai din gros la stat).

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...