37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Fiscal de Stat antrenat în acțiuni de conformare fiscală a transportatorilor de pasageri de pe rutele interurbane

Serviciul Fiscal de Stat antrenat în acțiuni de conformare fiscală a transportatorilor de pasageri de pe rutele interurbane

18.05.2017487 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Angajații Serviciul Fiscal de Stat de comun cu cei de la Agenția Națională Transport Auto și Inspectoratul Național de Patrulare au descins ieri, 17 mai 2017, pe traseul Chișinău-Orhei pentru a verifica conformarea transportatorilor auto de pasageri de pe rutele interurbane la legislația fiscală. Acțiunea face parte din cadrul operațiunii ce a demarat la începutul lunii februarie și se va finaliza la finele lunii mai, și care are drept scop combaterea activității ilicite și a evaziunii fiscale.

Astfel, agenții de patrulare au tras pe dreapta peste 20 de autobuze şi microbuze ce transportau pasageri, iar angajații fiscali și cei de la ANTA au verificat dacă aceștia dispun de actele necesare pentru acest gen de activitate, dacă au eliberat bilete, dacă au înregistrat pasagerii în borderoul de evidență a biletelor și dacă nu au alte abateri de la legislație. În acest context, doar pe parcursul verificărilor de ieri, au fost înregistrate 4 abateri de la legislația fiscală (1 caz de neeliberare a biletelor de călătorie pentru 10 pasageri, 1 caz de ne înmânare a biletelor de călătorie, 1 caz de desfășurare a activității ilicite de transportator și un caz de neînregistrare a pasagerilor în borderoul de evidență a biletelor).

În total de la începutul desfășurării operațiunii, SFS a efectuat 37 de controale fiscale prin metoda operativă, aplicând sancțiuni în sumă de 106 500 lei pentru neeliberarea biletelor și întocmind 69 de procese- verbale contravenționale, cu aplicarea sancțiunilor în sumă de 187 500 lei pentru desfășurarea activității ilicite.

Menționăm că astfel de acțiuni nu au drept scop sancționarea contribuabililor, ci sunt axate pe instituirea unui cadru unitar al relațiilor de parteneriat în raport cu mediul de afaceri și cetățeni, bazat pe încredere și susținere reciprocă. Acest fapt va condiționa reducerea considerabilă a cazurilor de încălcare a legislației fiscale, dar și a numărului sancțiunilor aplicate agenților economici.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...