37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul de depunere a declaraţiei Forma 4-BASS prin Internet este gratuit

Serviciul de depunere a declaraţiei Forma 4-BASS prin Internet este gratuit

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul de depunere a declaraţiei Forma 4-BASS prin Internet este gratuit

Serviciul de depunere a declaraţiilor privind calcularea şi utilizarea contribuţiilor de asigurări  sociale de stat obligatorii (în continuare – declaraţia forma 4-BASS) prin Internet în cadrul Sistemului Informaţional Automatizat „e-Reporting” (raportare.md) zona CNAS este pus la dispoziţia plătitorilor de contribuţii la BASS gratuit.

Pentru a expedia declaraţiile forma 4-BASS la Casa Naţională de Asigurări Sociale, fără prezentarea documentului pe suport de hîrtie, potrivit Legii cu privire la documentul electronic şi semnătura digitală nr. 264-XV din 15.07.2004, pe documentul electronic se aplică semnătura digitală a  plătitorului de contribuţii la BASS.

Certificatul cheii publice pentru semnătură digitală se obţine pe mijloace tehnice de la Centrul de certificare a cheilor publice din cadrul Întreprinderii de Stat „Centrul de Telecomunicaţii Speciale” sau pe cartelă SIM (semnătură mobilă) de la Centrele de înregistrare din cadrul operatorilor de telefonie mobilă (Orange, Moldcell).

Începînd cu 1 iulie, curent, Centrele de înregistrare din cadrul operatorilor de telefonie mobilă (Orange, Moldcell) prestează serviciile de semnătură mobilă cu plată.

Informaţii privind obţinerea semnăturii digitale şi costurile acesteia de la Centrul de certificare a cheilor publice din cadrul Întreprinderii de Stat „Centrul de Telecomunicaţii Speciale” citiţi pe pagina www.pki.cts.md.

Informaţii privind activarea opţiunii Semnătura mobilă, pachetele şi tarifele privind costurile semnăturii mobile citiţi pe paginile www.orange.md (Produse şi servicii/Servicii pentru toţi/Semnătura mobilă), www.moldcell.md (Persoane fizice/Servicii/Semnătura mobilă).

Comentarii

 1. Sergiu spune:

  Cum poate fi gratuit dacă prețul este 50 lei?

  E cumva vorba de zombarea oamenilor în masă de către autoritățile administrative?

  Ce vor face „micii întreprinzători”? Harachiri.

 2. A spune:

  Cu 50 lei pot sa ma duc cu taxi la CNAS cu declaratii pe hirtie si chiiar mai ieftin!

 3. Tatiana spune:

  Depunearea declaratiei este gratuita, dar nu si obtinerea cheii publce!!! e pura reclama

 4. Victoria spune:

  nimic nu e gratis, pina pe 30 iunie a fost gratis utilizarea semnaturii prin cartela SIM, acum 50 lei, mai ieftin pachet nui, 50 lei pentru 1000 de semnaturi timp de 30 de zile.
  50 lei directorul, 50 lei contabilul achita, iese 100 lei, chiar nu are rost, mai ales ca toate 4 firme se afla la aceeasi CNAS

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...