37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul „Contul Curent fiscal” – una din priorităţile conducerii IFPS

Serviciul „Contul Curent fiscal” – una din priorităţile conducerii IFPS

15.08.2013860 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul „Contul Curent fiscal” – una din priorităţile conducerii IFPS

Şeful Inspectoratului Fiscal de Stat, Ion Prisăcaru, a moderat două şedinţe de lucru, cu participarea funcționarilor din subordine şi a  reprezentanților Proiectului USAID (BRITE) și “Fiscservinform”, la care au fost discutate perspectivele lansării Serviciului „Contul Curent fiscal”, cât şi problemele în dezvoltarea acestui proiect.

În cadrul întrevederilor, funcţionarii responsabili de lansarea Serviciului „Contul Fiscal curent” l-au informat pe Ion Prisăcaru despre anumite impedimente în dezvoltarea şi implementarea acestui proiect, experţii Proiectului USAID (BRITE) venind şi ei cu propuneri şi sugestii.

În cadrul întrevederilor, Ion Prisăcaru a menţionat că actuala conducere a IFPS promovează politici de îmbunătăţire a proceselor de administrare a impozitelor, oferirea serviciilor într-o manieră comodă contribuabililor şi simplificarea procesului de certificare a contribuabililor urmând să intre în practică într-o perspectivă imediată. Cu referinţă la Contul Curent fiscal, Şeful IFPS a specificat că acesta reprezintă un instrument pentru vizualizarea datelor privind impozitele şi obligaţiile fiscale ale contribuabililor, precum şi certificarea contribuabilului în privinţa lipsei sau existenţei restanţelor faţă de Bugetul Public Naţional. 

Urmare a discuţiilor purtate, Şeful IFPS a dat indicaţii funcţionarilor responsabili să identifice cele mai oportune şi eficiente soluţii pentru a definitiva şi a testa Sistemul Informațional „Contul Curent fiscal”. Scopul principal al acestui sistem vizează îmbunătăţirea administrării fiscale şi furnizării serviciilor electronice contribuabililor, prin oferirea accesului on-line la Contul Curent exact şi actualizat, a mai menţionat Ion Prisăcaru.

Comentarii

  1. alina spune:

    cita vorbaraie de acest cont…….. curent…….. aplicatil odata! numai texte de apa chioara prin ochii contabililor….

  2. Lidia spune:

    Degraba nu mai lucreaza asta nici inspectorii fiscali nu se pot lamuri cu ceea ce au nu sa ne mai deee si noua acces la date)))

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...