37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Servicii financiare pentru producătorii agricoli din Republica Moldova

Servicii financiare pentru producătorii agricoli din Republica Moldova

18.07.20111.084 views Totul.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Servicii financiare pentru producătorii agricoli din Republica Moldova

 

Producătorii agricoli din Republica Moldova vor beneficia de servicii financiare în vederea dezvoltării businessului, ca urmare a lansării Proiectului de Servicii Financiare Rurale şi Dezvoltarea Businessului Agricol (IFAD V).

Astfel, bugetul proiectului în valoare de 19,5 milioane USD, este preconizat pentru acordarea creditelor la condiţii avantajoase, finanţarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii economice rurale, asistenţă tehnică, instruire, consultanţă ş.a. Potrivit ministerului agriculturii şi industriei alimentare, proiectul are trei componente, dezvoltarea Businessului Agricol, Servicii Financiare Rurale şi dezvoltarea Infrastructurii Publice Rurale cu caracter economic. Totodată, cu un grant în valoare de 4,5 milioane USD pentru susţinerea tinerilor antreprenori din zona rurală, va contribui şi Guvernul Regatului Danemarcei.

Desfăşurarea proiectului are loc datorită colaborării dintre Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD), Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Regatului Danemarcei. Proiectul urmează a fi implementat în perioada 2011-2016. IFAD este o instituţie internaţională financiară care acordă asistenţă financiară ţărilor în curs de dezvoltare, pentru dezvoltarea afacerilor în domeniul agriculturii, generarea investiţiilor, pentru contribuţie la reducerea sărăciei. Republica Moldova a aderat la IFAD în anul 1996. De-a lungul perioadei de activitate, în Moldova, din sursele directe ale IFAD-lui au fost debursate 926 de credite, în sumă totală de 444,5 MDL lei. Potrivit Ministerului Agriculturii, acordarea creditelor cu rate preferenţiale a dobînzii, pe termen mediu şi lung, cu perioadă de graţie de 2-4 ani, a generat investiţii suplimentare în agricultură în sumă totală de 503,6 milioane MDL.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...