37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Semnătura electronică va fi valabilă doi ani. SIS propune extinderea termenului

Semnătura electronică va fi valabilă doi ani. SIS propune extinderea termenului

25.04.20171.167 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

    Valabilitatea semnăturii electronice va fi prelungită cu un an. Un document în acest sens a fost elaborat de Serviciul de Informaţii şi Securitate. Acesta prevede extinderea termenului de valabilitate al certificatului cheii publice al utilizatorului semnăturii electronice. Extinderea termenului va avea un efect pozitiv pentru dezvoltarea serviciilor electronice, va micşora cheltuielile utilizatorilor semnăturii electronice, precum şi va stimula utilizarea pe scară largă a serviciilor electronice bazate pe aplicarea semnăturii electronice.

    Potrivit proiectului, statistica internaţională în domeniul incidentelor cibernetice arată tendinţa cheilor cristografice de a deveni cu timpul mai vulnerabile pentru atacurile de tip brute-force şi Factoring Attack on RSA Export Keys, ce duce la compromiterea potenţială a cheilor. În acest sens, recomandările companiilor din segmentul webtrust şi a prestatorilor de servicii electronice cu aplicarea semnăturii cu putere juridice sunt bazate pe lungimea cheii minime pentru a depăşi termenul de compromitere a acesteia. Utilizarea pe termen lung a cheii private pune în pericol dezvăluirea unui şir mai mare de documente semnate prin intermediul acesteia, precum şi faptul că peste un anumit timp, siguranţa cheii private poate fi semnificativ mai joasă, decât în momentul de generare a acesteia.

    Totuşi, existenţa pe piaţa mondială a dispozitivelor de creare securizată a semnăturii electronice destinate utilizatorilor finali ce dispun de certificate internaţionale, permite, în prezent, utilizarea certificatului cheii publice pentru o perioadă de doi ani, fără apariţia riscurilor de compromitere a cheilor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...