37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Sectoarele economiei în care preferă să muncească moldovenii. Angajații cu cele mai mari salarii

Sectoarele economiei în care preferă să muncească moldovenii. Angajații cu cele mai mari salarii

01.09.2016911 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cel mai preferat domeniu de către moldoveni este cel al serviciilor. În acest sector muncesc aproape 600.000 de persoane, ceea ce constituie aproximativ 46 la sută din total.

Cei mai plătiţi angajaţi din servicii sunt din companiile de informatică şi comunicaţii, cu un salariu mediu lunar de aproape 11.000 de lei.

Pe locul doi în top este sectorul agricol, unde muncesc aproape jumătate de milion de persoane. Totuşi, când este vorba de remunerarea muncii, agricultura este pe ultimele poziţii, cu o medie lunară de peste 3.000 de lei.

În industrie activează aproape 150.000 de oameni sau peste 11 la sută din totalul populaţiei ocupate. Salariul mediu lunar în acest sector este de aproximativ 5.300 de lei. Un alt domeniu important al economiei naţionale după numărul de persoane angajate este cel al construcţiilor. În acest sector lucrează aproape 70.000 de persoane sau peste 5 la sută din totalul persoanelor ocupate.

Un salariat din construcţii ridică lunar o leafă medie de aproape 5.000 de lei. Conform statisticilor oficiale, în economia moldovenească erau ocupate peste 1.300.000 de persoane.

Cele mai multe dintre ele, adică aproape 60 la sută, sunt din oraşe.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...