37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Se „scumpește sănătatea”?! Prima de asigurare medicală obligatorie ar putea fi mai mare cu 1300 de lei

Se „scumpește sănătatea”?! Prima de asigurare medicală obligatorie ar putea fi mai mare cu 1300 de lei

23.10.20151.067 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală calculată în sumă fixă ar putea fi mai mare cu aproape 1300 de lei. Astfel, aceasta ar putea costa 5319 lei față de 4056 de lei în prezent. Asta prevede un proiect de lege elaborat de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și publicat pentru dezbatere publică.

Potrivit documentului, în cazul în care acesta va fi aprobat, prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în formă de contribuţie procentuală din salariu şi alte recompense va fi în continuare în mărime de 9%.

Cota procentuală de 9% este aplicată în prezent la toate plăţile sub formă de salarii şi alte recompense, achitate începând cu 28 aprilie, indiferent de perioada pentru care au fost calculate, informează Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Dat fiind acest fapt, angajatorii, unităţile (indiferent de tipul de proprietate şi forma juridică de organizare), persoanele fizice, notarii publici, executorii judecătoreşti şi avocaţii, care plătesc persoanelor fizice ori în folosul lor alte recompense, virează în contul CNAM prima de asigurare în mărime de 9% (câte 4,5% pentru fiecare categorie de plătitori), concomitent cu plata salariilor şi altor recompense.

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Daaaaaaaa.o noutate deloc buna!!!…Putin au furat cei de la Ministerul sanatatii si CNAS???!!!!…Asa o majorare !!!..Dar-PENTRU CE ????!!!!…Nu cred ca pentru a imbunatati conditiile in spitalurile noastre(unde,si asa,totul e cu plata!!!)…Dezastru complect in tara noastra!!!…

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...