37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Scumpiri în medicină: În 2012, preţul poliţei de asigurare va creşte

Scumpiri în medicină: În 2012, preţul poliţei de asigurare va creşte

25.11.20111.237 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Scumpiri în medicină: În 2012, preţul poliţei de asigurare va creşte

 

De la 1 ianuarie 2012, pacienţii care nu vor avea poliţă de asigurare vor fi obligaţi să achite o taxă în valoare de 20 de lei pentru fiecare consultaţie medicală. Este o normă introdusă în premieră în Legea asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2012 poliţa de asigurare va costa 2982 de lei, 211 lei mai scump. Iar cei care vor cumpăra poliţa în primele trei luni ale anului viitor, vor beneficia de o reducere de 50 la sută şi nu de 75 de procente, ca până acum.

În acelaşi timp, va rămâne neschimbată prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală reţinută din salariu rămâne - 7 la sută.

Proiectul legii bugetului asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală pentru 2012 urmează să fie aprobat astăzi de Guvern, cu un buget de aproape 4 miliarde de lei, în creştere cu peste 286 de milioane de lei faţă de anul curent.

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Din pacate-pretul-creste,dar calitatea serviciilor acordate-lasa de dorit!!! Inkit oare trebue de ridicat pretul Politei de asigurare, ca sanatatea noastra,cu adevarat,sa fie ASIGURATA???!!!

  2. CCCC spune:

    Si asa ii platesti medicilor, iar acum va fi de 2 ori mai mult ca va trebui sa platesti in casa si la mina
    Super….

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...