37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Scrisori de trăsură electronică pentru transportatorii internaţionali de mărfuri

Scrisori de trăsură electronică pentru transportatorii internaţionali de mărfuri

20.12.20171.309 views Parlamentul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Republica Moldova, ar putea adera la Protocolul adiţional la Convenţia privind contractul pentru transportul internaţional de mărfuri pe şosele (CMR), cu privire la scrisoarea de trăsură electronică. Comisia politică externă și integrare europeană a examinat și susținut, în ședința din 14 decembrie current, un proiect de lege în acest sens.

Potrivit proiectului, aderarea la acest document, va asigura facilitarea întocmirii optime a scrisorii de trăsură, prin proceduri utilizate pentru înregistrarea şi gestionarea electronică a datelor între ţările semnatare ale Convenţiei privind contractul pentru transportul internaţional de mărfuri pe şosele (CMR). În prezent, transportatorii de mărfuri din țara noastră folosesc scrisori de trăsură doar pe suport de hârtie.

Printre obiectivele de bază ale Acordului, sunt facilitarea întocmirii optime a scrisorii de trăsură CMR, dezvoltarea coridoarelor internaţionale de transport, promovarea unei politici eficiente în domeniul transporturilor internaţionale, perfecţionarea şi modernizarea cadrului juridic al colaborării în domeniu, eficientizarea conexiunilor de transport la organizarea transportului de mărfuri între ţările semnatare.

Scopul documentului, este de a facilita colaborarea din domeniu cu statele semnatare, inclusiv Austria, Belarus, Belgia, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Marea Britanie, Ungaria, Germania, Grecia, Danemarca, Spania, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Federaţia Rusă, Ucraina, Franţa, Turcia, România etc.

Proiectul urmează a fi dezbătut și votat în plenul Parlamentului.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...