37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Sancţiuni pentru utilizarea frauduloasă a mijloacelor din fondurile externe

Sancţiuni pentru utilizarea frauduloasă a mijloacelor din fondurile externe

22.04.2016918 views IPN.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Utilizarea contrar destinaţiei, obţinerea frauduloasă sau delapidarea mijloacelor din fondurile externe, acordate Republicii Moldova, se va pedepsi penal. Parlamentul a adoptat  joi, 21 aprilie, în prima lectură un proiect de lege care conţine astfel de prevederi, transmite IPN.

Cristina Ţărnă, şefă adjunctă la Centrul Naţional Anticorupţie, prezentând iniţiativa în şedinţa legislativului a spus că Republica Moldova beneficiază de 4,47 de miliarde de euro acordaţi de partenerii externi prin granturi, iar jumătate din aceste sume au fost debursate. „Aceşti bani provin din contribuţiile cetăţenilor statelor care acordă aceste ajutoare şi este firesc să se dorească protejarea lor", a spus Cristina Ţărnă.

Modificările şi completările propuse prevăd detenţie de la 2 până la 15 ani şi privarea de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 8 ani, precum şi amendă de la 3 mii până la 9 mii de unităţi convenţionale.

Amendamentele respective au fost elaborate în conformitate cu Planul naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană pentru perioada 2014-2016.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...