37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Salariul mediu pe economie, insuficient pentru a trăi decent. „Ar trebui să fie de cel puţin 7.000 de lei”

Salariul mediu pe economie, insuficient pentru a trăi decent. „Ar trebui să fie de cel puţin 7.000 de lei”

29.11.20121.078 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Salariul mediu pe economie, insuficient pentru a trăi decent. "Ar trebui să fie de cel puţin 7.000 de lei"

 

Moldova merge într-o direcţie greşită. O spun peste 50 la sută dintre participanţii la un sondaj realizat de Asociaţia Naţională de Marketing. Totodată, cei mai mulţi dintre moldovenii chestionaţi consideră că salariul mediu pe economie este insuficient pentru un trai decent.

Potrivit rezultatelor sondajului, doar 2,1 % dintre moldoveni consideră că venitul mediu lunar de 3.421 de lei este suficient pentru un trai decent. Aproape 54 la sută dintre participanţi consideră că salariul lunar ar trebui să fie mai mare de 7.000 de lei.

Cei mai mulţi dintre concetăţenii noştri, peste 60 la sută, se tem de cheltuieli imprevizibile, cauzate de boală. Aproximativ 44 la sută dintre moldoveni se tem de creşterea preţurilor, iar peste 37 la sută - de sărăcie la bătrâneţe. 

În opinia celor chestionaţi, principalul factor ce determină creşterea preţurilor este interesul la nivel politic, caracterizat prin protejarea unor afaceri ale politicienilor. Al doilea factor este preţul de import, iar al treilea - costurile ascunse sau mita.

Studiul mai arată că nesiguranţa în viitor influenţează şi intenţia cetăţenilor de a părăsi ţara.  Peste 35 la sută dintre participanţii la sondaj ar părăsi Moldova imediat. Cei mai disperaţi sunt tinerii, 47 la sută dintre ei ar pleca în străinătate. Totodată, peste 41 la sută ar fi plecat demult dacă ar fi avut posibilitatea.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...