S-a modificat Instrucțiunea de completare a Facturii Fiscale. Află ce sa schimbat!
În Monitorul Oficial din 19 septembrie 2014, a fost publicat Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 134 din 11.09.2014, prin care au fost făcute modificări în Instrucţiunea privind completarea formularului tipizat de document primar cu regim special “Factură fiscală”, aprobată prin Ordinul Ministerului Finanţelor nr.115 din 06.09.2010.
Potrivit acestui Ordin, a fost completat punctul 8 al Instrucțiunii, astfel pentru livrările efectuate în locurile special amenajate pentru vânzarea cu amănuntul furnizorii pot elibera o factură fiscală generalizatoare în baza bonurilor maşinilor de casă şi control prezentate de către cumpărător.
Totodată, în acest punct se menționează că după necesitate, la factura fiscală imprimată de sine stătător se imprimă anexa, conform formei stabilite în anexa nr.2 la prezentul ordin, pe care se indică seria şi numărul facturii fiscale, a cărei parte componentă este anexa.
La efectuarea livrărilor de mărfuri și servicii, în rândul 2 “Cumpărător”, în cazul eliberării facturii fiscale subiecţilor specificaţi la art.104 lit.c) din Codul fiscal furnizorii sunt în drept să reflecte seria şi numărul paşaportului ţării sale, sau seria şi numărul legitimaţiei de acreditare.
Prezentul ordin intră în vigoare la data publicării.
Notă:
Articolul 104. Livrările impozitate la cota zero
La cota zero a T.V.A. se impozitează următoarele livrări:
c) în baza principiului reciprocităţii, importul şi/sau livrarea pe teritoriul Republicii Moldova a mărfurilor, serviciilor destinate folosinţei oficiale de către misiunile diplomatice şi oficiile consulare acreditate în Republica Moldova, de reprezentanţele organizaţiilor internaţionale acreditate în Republica Moldova, destinate uzului sau consumului personal de către membrii personalului acestor misiuni diplomatice şi oficii consulare sau al reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale, precum şi de către membrii familiilor lor care locuiesc împreună cu ei, cu excepţia cetăţenilor Republicii Moldova, precum şi a cetăţenilor străini şi apatrizi cu reşedinţa permanentă în Republica Moldova. Modul de aplicare a cotei zero a T.V.A. se stabileşte de Guvern.