37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   S-a dat startul procurării poliţelor medicale în sumă fixă pentru anul 2012

S-a dat startul procurării poliţelor medicale în sumă fixă pentru anul 2012

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

S-a dat startul procurării poliţelor medicale în sumă fixă pentru anul 2012

 

De astăzi proprietarii de terenuri agricole, arendaşii şi arendatorii, fondatorii de întreprinderi individuale, patentarii, notarii şi avocaţii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi pot achita prima de asigurare în sumă fixă la Oficiile poştale sau Agenţiile Teritoriale ale CNAM.

Mărimea primei de asigurare în sumă fixă este de 2 982 lei şi a fost aprobată prin Legea FAOAM pentru 2012. Deşi valoarea primei este mai mare cu 210 lei comparativ cu anul precedent, aceasta este proporţională cu salariul mediu anual prognozat în baza indicatorilor macroeconomici şi corespunde echivalentului primei procentuale de 7% achitate de către angajat (3,5%) şi angajator (3,5%).

Dintre persoanele enumerate mai sus care sunt obligate să achite prima de asigurare medicală în mod individual doar notarii şi avocaţii vor procura poliţa medicală în mărime integrală (2 982 de lei). Aceştia vor putea achita prima până pe 31 martie 2012, la Oficiile poştale.

Celelalte categorii de persoane, care sunt obligate să achite prima de asigurare medicală în mod individual, vor beneficia de reduceri semnificative din costul acesteia.

Astfel, reducerea de 50% este valabilă şi în acest an până pe 31 martie pentru: fondatorii de întreprinderi individuale, cu excepţia pensionarilor sau invalizilor; arendaşii care iau, pe bază de contract, în arendă sau folosinţă terenuri cu destinaţie agricolă, cu excepţia grădinilor şi loturilor pentru legumicultură; patentarii, cu excepţia titularilor pensionari sau invalizi; arendatorii care dau în arendă unităţi de transport, încăperi, utilaje şi alte bunuri materiale, cu excepţia terenurilor cu destinaţie agricolă, a grădinilor şi loturilor pentru legumicultură; alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern. Categoriile de persoane enumerate vor putea cumpăra poliţa medicală cu 1 491 de lei, la Oficiile poştale.

De reducerea de 75%, până pe 31 octombrie vor beneficia proprietarii de terenuri agricole cu excepţia grădinilor şi loturilor pentru legumicultură, indiferent de faptul dacă au dat sau nu aceste terenuri în arendă sau folosinţă pe bază de contract şi cu excepţia proprietarilor invalizi sau pensionari. Această categorie de beneficiari, va putea achita prima de asigurare în mărime de 745,5 lei doar la Agenţiile Teritoriale ale CNAM.

Comentarii

  1. Cireş Elena spune:

    Nu vad in Monitorul Oficial Legea FAOAM pentru 2012?

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...