37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   RM ia cu împrumut 150 de milioane de euro pentru reparația drumurilor

RM ia cu împrumut 150 de milioane de euro pentru reparația drumurilor

26.06.2013929 views Jurnal.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

RM ia cu împrumut 150 de milioane de euro pentru reparația drumurilor

Drumurile naţionale vor fi reabilitate cu sprijinul Băncii Europene de Investiţii. 
Un acord ce prevede oferirea unui împrumut de 150 de milioane de euro de c
ătre BEI a fost semnat astăzi, la Luxemburg, de premierul Iurie Leancă şi vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii, Wilhelm Molterer..Potrivit Acordului, mijloacele financiare vor fi direcţionate pentru efectuarea lucrărilor de reconstrucţie a drumurilor pe coridoarele transeuropene ce trec prin ţara noastră - secţiunea de sud-vest a centurii Chişinău, finalizarea legăturii de la Porumbeni la Cimişlia şi un drum de ocolire la Comrat.În cadrul întrevederii de la Bruxelles, premierul Iurie Leancă a vorbit și despre obiectivele Republicii Moldova, lupta cu corupţia şi evoluţiile în dialogul cu UE. Premierul a subliniat că acestea sunt priorităţile Guvernului RM pentru primele 100 de zile.Vicepreşedintele BEI, Wilhelm Molterer, a declarat că instituţia pe care o reprezintă este conştientă de încercările prin care trece Guvernul de la Chişinău şi că este gata să susțină Republica Moldova, care „este apreciată ca un partener profesionist şi lider în regiune în promovarea reformelor necesare pentru dezvoltarea mediului de afaceri”.
De men
ționat că în şase ani, de când Republica Moldova colaborează cu BEI, au fost iniţiate 9 proiecte investiţionale în valoare totală de 282 milioane de euro.

Comentarii

  1. stas spune:

    „premierul Iurie Leancă a vorbit și despre obiectivele Republicii Moldova, lupta cu corupţia şi evoluţiile în dialogul cu UE” dar ce facem cu crearea noilor locuri de munca? cu reconstructia a drumurilor pe coridoarele intermoldovenesti? adica aceste de pe loc , nu alea care servesc doar tranzitului. evolotiile in dialogul cu UE ce pretentios suna , ba ca sa semnati ceva cu UE va trebui sa mai faceti vrio 20 de parade curcubeu, sa legalizatiu casatoriile ghei, sa mai inkideti 20-30 scoli si cam atitea spitale si sa reduceti productia la zahar sau porumb cu 20-25 la suta.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...