37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   RM-EAU: evitarea dublei impuneri

RM-EAU: evitarea dublei impuneri

06.07.20171.036 views Monitorul Fisc.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Guvernul a susținut semnarea unui Acord dintre Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite ce prevede evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscal cu privire la impozitele pe venit.

Acordul are drept scop dezvoltarea relațiilor economice dintre Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite, atât în domeniul evitării dublei impuneri a persoanelor fizice și juridice, cât și atragerea investițiilor străine, a menționat Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu.

Potrivit documentului, vor fi create sisteme fiscal direcționate spre evitarea dublei impuneri, distribuirii impunerii fiscale între statele semnatare, precum și eliminării discriminării fiscale sub orice formă, ceea ce va asigura condiții favorabile de efectuare a activității economice externe și de consolidare a relațiilor economice.

Acordul va intra în vigoare la data ultimei notificări și prevederile sale vor fi aplicate după 1 ianuarie a anului calendaristic, imediat următor anului, în care documentul va intra în vigoare şi vor fi valabile pe o perioadă de 10 ani.

Prevederile Acordului au fost negociate în perioada 2-5 aprilie 2017 la Abu Dhabi.
La rândul său, Prim-ministrul Pavel Filip a menționat că este un acord foarte important, anunțând că se preconizează vizita Ministrului de Externe a Emiratelor Arabe Unite în Republica Moldova la momentul semnării documentului.

Relațiile între cele două țări sunt foarte bune la moment și noi contăm pe îmbunătățirea lor, a precizat Prim-ministrul.

Menționăm că țara noastră aplică Acorduri pentru evitarea dublei impuneri cu 48 de state.

Notă: Recent Guvernul Republicii Moldova a susținut și evitarea dublei impuneri cu Belgia.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...