37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Rezultate ale campaniei de informare și conformare benevolă în piețe

Rezultate ale campaniei de informare și conformare benevolă în piețe

23.06.2017813 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat urmărește mereu obiective de respectare întocmai a legislației fiscale, ceea ce este în beneficiul societății. În acest context, în scopul realizării conforme și exhaustive a sarcinilor sale, majorării eficienței administrării fiscale și în vederea asigurării conformării benevole a contribuabililor la prevederile legislației fiscale, Serviciul Fiscal de Stat a demarat campania de informare și conformare a comercianților care activează în piețe și a administratorilor piețelor pe întreg teritoriul republicii .

Astfel, în perioada 23 mai 2017-15 iunie 2017, de către funcționari fiscali din cadrul Direcțiilor generale administrare fiscală mun. Chișinău, Nord, Centru și Sud au fost desfășurate acțiuni de conformare și informare, ce s-au materializat prin măsuri concrete:

a) popularizarea prevederilor legislației în rândul contribuabililor, cu referire la formele legale de desfășurare a activităților de antreprenoriat:
     - patenta de întreprinzător;
     - înregistrarea activității independente;
     - înregistrarea sub o altă formă organizatorică-juridică a activității de antreprenoriat.

b) popularizarea prevederile legislației pentru administratorii piețelor ce vizează reglementarea comerțului în piețe;

c) distribuirea a circa 13 335 de pliante informative în 237 piețe;

d) instruirea comercianților și demonstrarea modului de funcționare și utilizare a mașinilor de casă și control.

În vederea asigurării conformării contribuabililor la respectarea modului de desfășurare a activității de întreprinzător, odată cu finalizarea campaniei respective, Serviciul Fiscal de Stat va demara acțiuni de monitorizare și control a comercianților de pe întreg teritoriul țării.

În această ordine de idei, Serviciul Fiscal de Stat adresează o recomandare tuturor contribuabililor să se conformeze și să desfășoare activitatea de întreprinzător, potrivit prevederilor legislației în vigoare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...