37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Rezidenţii ZEL „şi-au spus ofurile” la o întâlnire cu Filat

Rezidenţii ZEL „şi-au spus ofurile” la o întâlnire cu Filat

05.12.2012982 views Unimedia.info
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Rezidenţii ZEL „şi-au spus ofurile” la o întâlnire cu Filat

 

Întâlnire fără presă la Guvern. Premierul Filat s-a întâlnit cu rezidenţii Zonelor Economice Libere din R. Moldova, informează UNIMEDIA, care citează un comunicat al Executivului.

Potrivit sursei, scopul acesteia a fost de a discuta deschis despre problemele existente în domeniu şi de a examina căile de depăşire a acestora, inclusiv la nivel de iniţiative privind modificarea legislaţiei pentru a avea reglementări clare în ceea ce priveşte activitatea economică, desfăşurată în cadrul Zonelor Economice Libere (ZEL) din Republica Moldova.

„Reprezentanţii celor nouă ZEL din ţara noastră au punctat o serie de aspecte care, în opinia lor, împiedică buna desfăşurare a activităţii întreprinderilor din ZEL. Printre principalele probleme enunţate se numără: interpretarea diferită a prevederilor legislaţiei la capitolul deductibilităţii cheltuielilor şi facilităţilor acordate de către angajator; necesitarea simplificării procedurilor legate de înregistrarea vamală a mărfurilor în ZEL şi recunoaşterea facilităţilor vamale la expirarea contractelor în aceste zone; scoaterea din ZEL a utilajelor şi a diferitor aparate electrice pentru reparaţie; reglementarea procedurii de distrugere (evacuare) a rebutului (deşeurilor) etc. Participanţii au opinat că acestea şi alte probleme sînt cauzate de imperfecţiunea cadrului normativ şi legal în vigoare şi au înaintat propuneri în vederea îmbunătăţirii acestuia”, se spune în comunicatul remis de Executiv.

Sursa anunţă că prim-ministru a dispus elaborarea, în regim de urgenţă, a proiectului de modificare a legislaţiei în vederea simplificării procedurilor de înregistrare vamală a livrărilor de mărfuri autohtone în/din ZEL. Premierul a mai cerut instituţiilor responsabile să înainteze propuneri privind motivarea întreprinderilor de a deschide noi locuri de muncă şi de a crea condiţii bune pentru angajaţi. „Interesul meu, în calitate de prim-ministru, este ca agenţii economici să activeze într-un mediu confortabil, să creeze noi locuri de muncă, să achite salarii decente angajaţilor. Pentru aceasta este nevoie de un parteneriat eficient şi de o comunicare deschisă între instituţiile statului şi agenţii economici, bazate pe respect reciproc”, a conchis sursa.

Comentarii

  1. cont spune:

    ei bine cu ZAL se rezolva, de fapt pina ce sint numai vorba, dar cei lalti? cite probleme sint cu legislatia fiscale, e doamne fereste!!! si nimeni nu vrea sa rezolve nimic.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...