37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Revizuirea taxei pentru furnizorii de servicii electronice nu se regăsește în politicile trasate de Ministerul Finanțelor pentru anul viitor

Revizuirea taxei pentru furnizorii de servicii electronice nu se regăsește în politicile trasate de Ministerul Finanțelor pentru anul viitor

28.08.2017445 views Ministerul Finanțelor al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În contextul preluării şi difuzării de către mass-media a informațiilor privind introducerea unei taxe în mărime de 1,5% pentru serviciile de comunicații electronice în Politica fiscală pentru anul 2018, Ministerul Finanțelor comunică următoarele:

La moment, o astfel de măsură nu se regăsește în setul de propuneri ale politicii fiscale pentru 2018, elaborată de Ministerul Finanțelor și nici în sinteza de obiecții și propuneri formată ca rezultat al consultărilor publice a politicii inițiale, menținându-se statutul curent al lucrurilor.

Pe parcursul ultimilor ani, pe diverse platforme de business și guvernamentale, se discută propunerea privind substituirea taxei în mărime de 2,5 la sută aplicată serviciilor de telefonie mobilă cu o taxă în mărime de 1,5 la sută pentru serviciile de comunicații electronice.

Precizăm că în procesul de consultare a politicii fiscale sunt înaintate o multitudine de propuneri, una din care fiind și cea privind substituirea taxei în mărime de 2,5 la sută. Toate propunerile care au impact asupra mediului de afaceri, inclusiv cea menționată mai sus, sunt prezentate de către Ministerul Finanțelor spre discuții părților interesate (asociații de business, instituții publice, etc), în vederea formării unei opinii privind oportunitatea realizării acestora.

Mijloacele bănești acumulate din taxa de 2,5 la sută se utilizează pentru acordarea ajutorului material persoanelor social vulnerabile din rândul pensionarilor (prioritar persoane cu dizabilități, persoane singure şi în etate), altor persoane inapte de muncă, familiilor cu copii şi persoanelor care au nimerit în situații excepționale pe care nu le pot depăși de sine stătător. În anul 2016, în bugetul de stat au fost acumulate în jur de 80 mil. lei din taxa respectivă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...