37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Republica Moldova, printre statele din Europa CU CEA MAI MARE TVA

Republica Moldova, printre statele din Europa CU CEA MAI MARE TVA

23.09.20132.650 views 24h.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Republica Moldova, printre statele din Europa CU CEA MAI MARE TVA
Republica Moldova este printre statele din Europa cu cea mai mare TVA de 20%, iar cea mai mare valoare este înregistrată în Ungaria – 27%, potrivit datelor Comisiei Europene.
În statul vecin Romania, TVA este de 24% după ce a fost majorată anul trecut de la 19%. Pe lângă cota standard, Romania mai aplică o cotă redusă de 9% la cărţi şi una de 5% la vânzarea locuinţelor noi cu o valoare mai mică de 380 000 lei şi cu suprafaţa până în 100 metri pătraţi.
Grecia, Polonia, Portugalia, Finlanda au o cotă a TVA de 23%, urmate de Letonia cu 22%, iar Bulgaria, Cehia, Estonia, Italia, Austria, Slovenia, Slovacia şi Marea Britanie - 20%. 

O cotă standard de 20% a TVA o are şi Republica Moldova aplicată pentru mărfurile şi serviciile importate. În timp ce o cotă redusă de 8% este aplicată la pâinea şi produsele de panificaţie, la laptele şi produsele lactate la medicamentele din Nomenclatorul de stat de medicamente precum şi la zahărul din sfecla de zahar importat şi/sau livrat pe teritoriul ţării şi la producţia din fitotehnie şi horticultură în formă naturală şi producţia din zootehnie în forma naturala. Cea mai mică cotă a TVA, de 6%, este aplicată pentru gazul natural şi gazul lichefiat livrat pe teritoriul Republicii Moldova.

Comentarii

  1. Svetlana spune:

    La gaz deja nu mai este 6%, dar 8%.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...