37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Republica Moldova, pe locul patru după ponderea remitenţelor în PIB

Republica Moldova, pe locul patru după ponderea remitenţelor în PIB

08.10.20141.381 views Agora.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Republica Moldova, pe locul patru după ponderea remitenţelor în PIB

În anul 2013, Republica Moldova a avut o pondere de 25% a transferurilor migranţilor în Produsul Intern Brut (PIB). Astfel, țara noastră se situează pe locul patru într-un top alcătuit de Banca Mondială.

Potrivit studiului anterior (publicat în aprilie 2014), Republica Moldova avea, de asemenea, o pondere de 25 la sută, dar se afla pe locul trei, fiind depășită de Tadjikistan și Kârgâzstan.

După ponderea remitenţelor raportată la PIB, în Top-10 au ajuns: Tadjikistan (42 la sută), Republica Kârgâzstan (32 la sută), Nepal (29 la sută), Republica Moldova (25 la sută), Samoa și Lesotho (ambele 24 la sută), Armenia și Haiti (ambele 21 la sută), Gambia (20 la sută) și Liberia (18 la sută).

Din punct de vedere cantitativ, India este cea mai mare beneficiară de remitențe din lume (71 miliarde de dolari). Aceasta este urmată de China (64 miliarde de dolari), Filipine (28 miliarde de dolari), Mexic (24 miliarde de dolari), Nigeria (21 miliarde de dolari), Egipt (18 miliarde de dolari), Pakistan (17 miliarde de dolari), Bangladesh (15 miliarde de dolari), Vietnam (11 miliarde de dolari) și Ucraina (9 miliarde de dolari).

„Federația Rusă rămâne cea mai mare sursă de remitențe către țările din Europa și Asia Centrală (EAC), iar Ucraina este cea mai mare țară beneficiară de remitențe a regiunii. Dependența de remitențe va fi ridicată în mai multe țări EAC, în special Tadjikistanul, Republica Moldova și Kârgâzstanul. Fluxul de remitențe în regiune va rămâne în mare parte neschimbat în 2015”, susțin experții Băncii Mondiale.

Comentarii

  1. Valeriu spune:

    Seriosi vecini avem in acest top, mai ales daca ne gandim ca noi suntem o tara europeana

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...