37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Republica Moldova și Georgia au semnat Convenţia privind evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale

Republica Moldova și Georgia au semnat Convenţia privind evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale

30.11.2017715 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Republica Moldova și Georgia au semnat astăzi două documente privind consolidarea relațiilor bilaterale. La ceremonie au fost prezenți Prim-miniștrii Pavel Filip și Giorgi Kvirikashvili.

Pentru a susține dezvoltarea colaborării dintre comunitățile de business ale celor două țări și a stimula investițiile în economiile naționale, a fost semnată Convenția pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit.

În context, Pavel Filip și Giorgi Kvirikashvili au remarcat dialogul activ al antreprenorilor din cele două țări, inclusiv participarea a 27 de companii  moldovenești la „Tbilisi Belt and Toad Forum 2017". De asemenea, cei doi Premieri au anunțat că anul viitor, la Chișinău, va fi organizat un eveniment cu participarea oamenilor de afaceri din Republica Moldova și Georgia.

Totodată, va fi intensificată și colaborarea moldo-georgiană în domeniul cultural. În acest sens, a fost semnat Programul de cooperare între Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova şi Ministerul Culturii şi Protecţiei Monumentelor al Georgiei pentru anii 2018-2021. Documentul prevede consolidarea relaţiilor interuniversitare, încurajarea mobilităţii academice a studenţilor şi profesorilor, precum și participarea în comun la programele europene de cercetare şi inovare.

În prezent, între Guvernele Republicii Moldova și Georgia sunt semnate peste 30 de acorduri bilaterale în diverse domenii de colaborare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...