37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Reprezentanții Ministerului Finanțelor și cei ai autorităților publice locale au discutat mai multe subiecte de actualitate

Reprezentanții Ministerului Finanțelor și cei ai autorităților publice locale au discutat mai multe subiecte de actualitate

26.01.2018662 views Ministerul Finanțelor al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Reforma privind regionalizarea trezoreriilor a fost o temă abordată în mod prioritar, fiind făcută prezentarea detaliată a schemei de lucru după noua structură. De asemenea, autorităților li s-a adus la cunoștință soluția temporară, prin intermediul căreia pot fi prezentate contractele, până va fi lansată înregistrarea electronică a contractelor de achiziții publice.

"De rând cu structura mai compactă a trezoreriilor, prin această reformă ne propunem să adaptăm serviciile la tehnologiile moderne și să oferim, în final, o calitate mai înaltă a acestora. Vom trece procesul de achiziții publice pe platforme on-line și vom propune operațiuni bancare automatizate. Suntem siguri că aceste schimbări vor face serviciile mai confortabile și vor ușura procesul de lucru la primăriile din țară", a menționat ministrul Finanțelor, Octavian Armașu.

În cadrul ședinței de astăzi, au mai fost discutate și s-a făcut un schimb de opinii referitor la aspectele ce țin de procesul bugetar la nivel local, precum efectuarea transferurilor de la bugetul de stat, aprobarea și dezagregarea bugetelor locale pe anul curent.

La eveniment au participat în jur de 120 de persoane, reprezentanți ai consiliilor raionale, primăriilor municipale, trezoreriilor regionale și șefii direcțiilor de finanțe din unitățile administrativ-teritoriale.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...