37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Regulament pentru emiterea certificatului de urbanism pentru proiectare și a autorizației de construire

Regulament pentru emiterea certificatului de urbanism pentru proiectare și a autorizației de construire

12.01.2017798 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul de emitere a certificatului de urbanism pentru proiectare și a autorizației de construire sau desființare pentru lucrările de utilitate publică de interes național.

Documentul stabilește reguli clare de autorizare a lucrărilor de proiectare sau executare a construcțiilor de utilitate publică de interes național şi va permite evitarea suprapunerii amplasării obiectelor pe același teritoriu. Certificatul de urbanism și autorizația de construire sau desființare pentru lucrările de utilitate publică de interes național vor fi emise de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Potrivit Regulamentului, în lista lucrărilor de proiectare sau executare a construcțiilor de utilitate publică de interes național sunt incluse lucrările de salvare şi protejare a valorilor cultural-artistice şi istorice, lucrările de reconstrucţie a centrelor urbane și a zonelor locative şi industriale. De asemenea, în document sunt menționate lucrările de pregătire a terenurilor pentru construcţia de locuinţe din fondul de stat, precum și  pentru edificiile din sistemul de învăţământ și de sănătate.

Astfel, pentru obţinerea certificatului de urbanism, în cazul intervenţiilor la monumentele de istorie, artă şi arhitectură, beneficiarii urmează să prezinte schiţa proiectului, avizată de arhitectul şef al unităţii administrativ teritoriale şi de Consiliul Naţional al Monumentelor Istorice. În acelaşi timp, pentru a obţine o autorizație de construire urmează să fie prezentate o serie de documente, printre care: planul de executare a lucrărilor şi avizele de la autorităţile vizate, inclusiv cele eliberate de autoritățile publice locale pe teritoriul cărora va fi amplasat edificiul.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...