37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Registrul riscurilor de credit – în exploatare experimentală. Va derula 40 de zile

Registrul riscurilor de credit – în exploatare experimentală. Va derula 40 de zile

07.07.20161.284 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

La data de 1 iulie 2016, proiectul Băncii Naționale a Moldovei cu privire la Registrul riscurilor de credit a trecut la faza de exploatare experimentală care se va derula pe parcursul a 40 de zile. Un anunț în acest sens a fost postat pe site-ul băncii centrale.

Registrul riscului de credit  reprezintă un sistem de înregistrare și prelucrare a informațiilor aferente riscului de credit rezultat din activitatea financiară a băncilor. În acest sistem vor fi stocate și centralizate datele de identificare ale contrapărților, cele aferente activelor și angajamentelor băncilor supuse riscului de credit. Registrul va fi utilizat la revizuirea, rectificarea și clasificarea debitorilor băncilor, în scopul evaluării suficienței provizioanelor, în funcție de nivelul riscului la activele și angajamentele problematice, precum și în scopul constatării tendințelor portofoliilor de credite.

Potrivit BNM, la această etapă a proiectului, pentru o mai bună transparență a activității băncilor licențiate, Banca Națională a Moldovei a pus la dispoziția publicului larg un nou raport ce vizează clasificarea creditelor pe ramuri.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...