37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Reformarea SFS – pe agenda de lucru a experților FMI și a conducerii IFPS

Reformarea SFS – pe agenda de lucru a experților FMI și a conducerii IFPS

02.03.2016748 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Recomandările Fondului Monetar Internațional stau la baza politicilor de reformare și modernizare a Serviciului Fiscal de Stat, care va fi restructurat, iar proiectul viitoarei reforme urmează a fi prezentat până la sfârșitul lunii aprilie, a declarat Șeful SFS, Serghei Pușcuța, în cadrul întrevederii cu echipa Misiunii FMI, condusă de doamna Fah Jirasavetakul.

În cadrul întrevederii, părțile au abordat subiecte ce țin de activitatea SFS pe dimensiunea implementării recomandărilor FMI, cât și activitățile curente ale fiscului, prin prisma punerii în practică a elementelor de reformă. Printre acestea, s-a discutat modificarea legislației în vederea creării unei entități juridice centrale, care să fie responsabilă de colectarea impozitelor, implementarea funcției de investigare a fraudelor fiscale, prin consultări cu alte autorități responsabile ale statului etc.

În contextul îmbunătățirii conformării fiscale și continuării reformelor, a fost relevat faptul că, potrivit recomandărilor FMI, a fost elaborată structura fiscului bazată pe funcții, ceea ce presupune centralizarea structurală și organizatorică a fiscului. Șeful autorității fiscale naționale a specificat că o asemenea măsură ar duce la reducerea numărului Inspectoratelor Fiscale Teritoriale, îmbunătățirea calității serviciului, dar și la micșorarea posibilităților de corupere a inspectorilor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...