37.9k
Home  »  SNC „CONTRACTE DE LEASING”   »   Reflectarea costurilor aferente reparaţiei activelor transmise în leasing operaţional efectuate de către locatar din contul plăţilor de leasing

Reflectarea costurilor aferente reparaţiei activelor transmise în leasing operaţional efectuate de către locatar din contul plăţilor de leasing

04.03.2016357 views

Exemplul 17. O entitate a transmis în leasing operaţional pe 3 ani o clădire cu destinaţie administrativă. Peste un an locatarul a efectuat în regie proprie lucrări de reparaţie a clădirii în scopul menţinerii acesteia în stare funcţională. Costul efectiv al reparaţiei a constituit 360 000 lei. Conform contractului încheiat locatorul a acceptat ca costul reparaţiei în mărime de pînă la 240 000 să fie compensate din contul plăţilor de leasing care se efectuează la sfîrşitul fiecărei luni în sumă de 60 000 lei. Respectiv, costul reparaţiei, ce depăşeşte limita stabilită în contract, este suportat de către locatar.

În baza datelor din exemplu, locatorul contabilizează valoarea serviciilor de reparaţie acceptate în mărime de 240 000 lei - ca majorare concomitentă a cheltuielilor şi datoriilor curente.

La sfîrşitul fiecărei din cele 4 luni ulterioare locatorul înregistrează compensarea reciprocă în sumă de 60 000 lei a datoriilor şi creanţelor curente.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...