37.9k
Home  »  Articole  »  Întrebări-Răspunsuri   »   Referitor la achitarea taxei pentru amenajarea teritoriului pentru angajatul întreprinderii care concomitent este şi fondatorul unei întreprinderi individuale

Referitor la achitarea taxei pentru amenajarea teritoriului pentru angajatul întreprinderii care concomitent este şi fondatorul unei întreprinderi individuale

08.11.2010 5.370 views

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Referitor la achitarea taxei pentru amenajarea teritoriului pentru angajatul întreprinderii care concomitent este şi fondatorul unei întreprinderi individuale

 

Dacă fondatorul unei întreprinderi individuale este angajat la altă întreprindere unde pentru el este achitată taxa pentru amenajarea teritoriului, este necesar ca întreprinderea individuală să mai achite pentru acest fondator această taxă?

În conformitate cu anexa la Titlul VII „Taxele locale” din CF, baza impozabilă cu taxa pentru amenajarea teritoriului o constituie – numărul mediu scriptic trimestrial al salariaţilor şi/sau fondatorii întreprinderilor în cazul în care aceştia activează în întreprinderile fondate, însă nu sunt incluşi în efectivul trimestrial de salariaţi.

Astfel în primul rînd, la întreprinderea la care este angajat fondatorul întreprinderii individuale, se va calcula taxa pentru amenajare pentru el, deoarece acesta se consideră salariat al acesteia. Excepţie constituie doar cazul cînd acesta este angajat prin cumul.

În al doilea rînd, la întreprinderea individuală la fel se va calcula taxa pentru fondator, luînd în consideraţie că acesta activează în întreprinderea fondată.

În acest situaţie, obiectul impozabil este acelaşi, însă diferă subiecţii impozabili. În primul caz, subiectul impozabil este întreprinderea la care este angajat fondatorul întreprinderii individuale, iar în al doilea caz – întreprinderea individuală.

Comentarii

  1. Tudor spune:

    Spuneti va rog, daca întreprinderea individuală nu activeaza fondatorul este obligat sa achite taxa pentru amenajare? Va multumesc!

  2. Boris spune:

    Spune-ți va rog cam care ar fi taxa pentru un an dacă nu activez

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...