37.9k
Home  »  Articole  »  Întrebări-Răspunsuri   »   Reevaluarea bunurilor imobiliare la valoarea stabilită de oficiul cadastral

Reevaluarea bunurilor imobiliare la valoarea stabilită de oficiul cadastral

10.05.2010 719 views

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Reevaluarea bunurilor imobiliare la valoarea stabilită de oficiul cadastral

Cum trebuie de procedat în cazul în care a avut loc procesul de reevaluarea a mijloacelor fixe, mă refer la faptul suma după reevaluare de către oficiul cadastral include sau nu TVA?

Suma evaluată de către Oficiul Cadastral se va utiliza numai în scopul calculării impozitului pe bunurile imobiliare începînd cu 01.01.2010. Întreprinderea nu este obligată să-şi reevalueze imobilele în evidenţa financiară la această valoare.

Cu atît mai mult că evaluarea efectuată de Oficiul Cadastral este una masivă, şi nu reflectă valoarea de piaţă a imobilului cu o precizie destul de înaltă pentru ca această valoare să fie utilizată pentru reevaluare.

În caz că conducerea întreprinderii doreşte să efectueze reevaluarea, se va beneficia de serviciile unui evaluator independent (Lista companiilor de evaluare din RM). Evaluatorul va determina preţul de piaţă a activelor în dependenţă de tipul lor, vechimea, gradul de uzură şi alţi indicatori. Această valoare nu va include TVA sau alte taxe recuperabile, deoarece în bilanţ toate activele sunt evaluate la valoarea fără TVA sau alte taxe recuperabile.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...